Nieuws

Facelift bestaande gebouw
Hilversum

15 mei 2018

De focus ligt momenteel vanzelfsprekend bij de nieuwbouw, maar omdat we het bestaande gebouw de komende tien jaar nog goed gaan gebruiken, wordt het gebouw technisch aangepakt. 

De komende maanden krijgt de hoofdingang in Hilversum een nieuwe, grotere carrouseldeur en wordt ook de hal opgeknapt. Ook is inmiddels gestart met de vernieuwing van de lager gelegen daken. Met het oog op verbetering van comfort, energiezuinigheid en duurzaamheid worden deze voorzien van isolatie en nieuwe dakbedekking, net als het afgelopen jaar de hoger gelegen daken. In aanloop naar de nieuwbouw wordt de hele buitenschil van het ziekenhuis verbeterd: schilderwerk en stucwerk, reiniging van de tegels en vernieuwing van de zonweringen. De kleur blijft geel, maar deze wordt wel opgefrist.

Op de gevel zie je twee proefvakken licht opkleuren aan de hand waarvan is bepaald hoe het resultaat van de aanpassing van de gevel eruit moet zien.

Lees meer

Eerste deel rondweg
bijna klaar

15 mei 2018

Op 1 juni, kan het eerste deel van de nieuwe rondweg, de Laan van Tergooi, in gebruik worden genomen. Daarmee is het niet langer nodig om vanaf de Soestdijkerstraatweg de slingerweg naar de hoofdingang te nemen.

Lees meer

Nieuw energiegebouw
in aanbouw

15 mei 2018

Met alle medische apparatuur is 24/7 optimale elektriciteitsvoorziening een absolute noodzaak in een ziekenhuis. In het nieuw te bouwen energiegebouw zorgen drie noodstroomaggregaten straks voor die continuïteit.

Lees meer

Afsluiting in- en uitgang naar Oostereind

15 maart 2018

Vanaf maandag 19 maart tot 1 juni 2018 is de in- en uitgang van het Oostereind afgesloten in verband met werkzaamheden voor de rondweg rond Tergooi locatie Hilversum. Ook een deel van de parkeerplaatsen voor de trombosedienst en dialysecentrum zal niet te gebruiken zijn.

Lees meer

Aanbestedingsprocedure nieuwbouw van start

14 februari 2018

Onder de titel 'Tergooi nodigt uit!' is Tergooi gestart met de aanbestedingsprocedure voor de nieuwbouw. Gezocht wordt een  partij die zowel de engineering en de realisatie van de nieuwbouw als het onderhoud van de nieuwbouw voor zijn rekening gaat nemen.

Lees meer

Aanleg ‘Laan van Tergooi’ gestart
en Diagnosestudio officieel geopend

09 februari 2018

Op 8 februari gaven wethouder Eric van der Want en voorzitter van de cliëntenraad van Tergooi Jo Gorgels, het startschot voor de aanleg van de nieuwe rondweg op het ziekenhuisterrein in Hilversum. Dit deden zij door het opgraven van het naambord van de weg ‘Laan van Tergooi’.

Lees meer

Start bomenkap
voor nieuwbouw Tergooi

02 oktober 2017

Op maandag 2 oktober wordt gestart met de kap van ongeveer 1000 bomen voor de eerste fase van de nieuwbouw van Tergooi op Monnikenberg in Hilversum. De nieuwbouw van Tergooi wordt ingepast in het bestaande bos en maakt onderdeel uit van het gezondheidspark.

Lees meer

Raad Hilversum stemt unaniem in
met aangepast bestemmingsplan Monnikenberg

28 september 2017

De gemeenteraad van Hilversum heeft woensdag 27 september unaniem ingestemd met het geactualiseerde bestemmingsplan Monnikenberg. Hiermee is de weg vrij om het gezondheidspark, onderwijs en tevens woningbouw en natuur op Monnikenberg te realiseren.

Lees meer

Toegangsweg via Soestdijkerstraatweg 2 weken dicht

05 september 2017

Van 11 tot en met 22 september is de toegangsweg naar Tergooi vanaf de Soestdijkerstraatweg (ook wel bekend als spoedweg of tussenweg) gesloten voor alle verkeer in verband met wegwerkzaamheden. Het verkeer wordt door middel van gele borden omgeleid.

Lees meer