Aanleg ‘Laan van Tergooi’ gestart
en Diagnosestudio officieel geopend

Op 8 februari gaven wethouder Eric van der Want en voorzitter van de cliëntenraad van Tergooi Jo Gorgels, het startschot voor de aanleg van de nieuwe rondweg op het ziekenhuisterrein in Hilversum. Dit deden zij door het opgraven van het naambord van de weg ‘Laan van Tergooi’. Aansluitend vond de officiële opening plaats van de eerste Diagnosestudio aan het Oostereind.  Deze werd verricht door René Batenburg, voorzitter van de GHO-GO (Gemeenschappelijke Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken) en radioloog Hein Kayser.

‘De hele regio kan er trots op zijn dat hier het ziekenhuis van de toekomst wordt gebouwd’ aldus Eric van der Want, die in zijn toespraak benadrukte dat Tergooi een ziekenhuis bouwt voor alle inwoners van Gooi en Vechtstreek. Jo Gorgels sloot zich daarbij aan en gaf aan dat het belangrijk is dat de nieuwe zorgvormen goed aansluiten bij de vraag van cliënten. Een mooi voorbeeld daarvan is de Diagnosestudio, die gisteren officieel werd geopend door voorzitter van de GHO-GO René Batenburg en radioloog Hein Kayser: ‘patiënten met een relatief eenvoudige zorgvraag, zoals het maken van een röntgenfoto, een echo of een botdichtheidsmeting kunnen hier snel terecht’.

De Hilversumse wethouder Eric van der Want onthult samen met de voorzitter van de cliëntenraad Jo Gorgels en de raad van bestuur van Tergooi het naambord van de nieuwe rondweg.

 

Radioloog Hein Kayser (links) en huisarts en voorzitter van de GHO-GO René Batenburg openen officieel de Diagnosestudio.

 

Meer informatie over de Diagnosestudio vindt u op de website Diagnosestudio.nl.