In beeld

Embedded thumbnail for Virtual Reality Tour

Virtual Reality Tour
door de nieuwbouw

Neem alvast een kijkje in de nieuwbouw van Tergooi. Opvallend zijn de vele hoge ramen, waardoor er veel licht in het gebouw valt en er van binnenuit goed zicht is op de groene omgeving.

(NB: de video bevat geen geluid).

Bovenaanzicht na afronding eerste fase

Artist impression  na afronding eerste fase. De realisatie van de tweede fase start tien jaar na ingebruikname van de eerste fase.

Entree

Artist impression entree nieuwbouw. Tijdens de tweede fase krijgt Tergooi een nieuwe hoofdentree.

Patio

Artist impression van een van de patio's in de nieuwbouw. Deze geven patiënten, bezoekers en medewerkers de mogelijkheid even buiten tot rust te komen en zorgen ervoor dat er veel daglicht in het gebouw is.

Bouwdeel A

Artist impression bouwdeel A voor alle acute en spoedeisende zorg met bijhorende verpleegafdelingen. Denk hierbij aan de intensive care, de eerste hart hulp, de spoedeisende hulp (SEH) en de huisartsenpost.

Verbindingsgang

Artist impression van de verbindingsgang tussen het huidige gebouw en de nieuwbouw, van binnenuit gezien. Hoge ramen met veel daglicht en met zicht op de groene omgeving.

Entreegebied

Artist impression van het entreegebied van de nieuwbouw.

Verbindingsgang

Artist impression verbindingsgang die het huidige gebouw en de nieuwbouw met elkaar verbindt.

Entree medewerkers

Artist impression entree medewerkers

Gevelfragment

Artist impression gevelfragment

Hoekdetail

Artist impression hoekdetail gevel met hoge ramen.

Inkoopstation

Artist impression inkoopstation, voor de technische installaties.

De hoofdingang

Artist impression, de hoofdingang

Het groene dak

Artist impression, het groene dak

De groene omgeving

Artist impression, de groene omgeving

Chemotuin

Patiënten die chemotherapie ondergaan, kunnen sinds juni 2015 tijdens hun behandeling gebruikmaken van een speciaal ontworpen paviljoen in de tuin van het ziekenhuis: de chemotuin. Het paviljoen heeft een houten structuur met glazen dak, ingebed in de natuur die het ziekenhuis omringt.

Groene kas

Van de natuur komen mensen tot rust en voelen zij zich beter, het heeft een positieve invloed op het genezingsproces. Om patiënten en bezoekers nog meer te laten genieten van de groene omgeving van Tergooi, werd in 2015 bij de ingang van locatie Blaricum de Groene kas gebouwd.

Vleermuiskasten

In het gebied Monnikenberg leven verschillende soorten vleermuizen. In het gebied zijn verschillende vleermuiskasten opgehangen. In de constructie van het nieuwe gebouw worden ook vleermuisverblijven opgenomen.

Embedded thumbnail for Masterplan Monnikenberg

Masterplan Monnikenberg

Voor het gebied Monnikenberg, aan de bosrijke, oostelijke rand van Hilversum is een bijzonder plan ontwikkeld. In combinatie met natuur en landschap komen hier een bovenregionaal zorgpark en nieuwe woonvormen. 

Embedded thumbnail for De Monnikenberg in Hilversum (4k)

De Monnikenberg in Hilversum (4k)

De Monnikenberg in Hilversum was lange tijd een klooster. Het landgoed is in beheer bij GNR, het Goois Natuurreservaat.

Embedded thumbnail for Plannen Tergooi: een energiezuinig en duurzaam ziekenhuis

Plannen Tergooi: een energiezuinig en duurzaam ziekenhuis

Een zeer energiezuinig en duurzaam gebouw met het BREEAM-predicaat ‘excellent’. Dat is het uitgangspunt voor de nieuwbouw van ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Integraal onderdeel van de nieuwbouwplannen is onderzoek naar welke maatregelen nodig zijn om deze hoge duurzaamheidsambitie te bereiken.